Aika ruokapainotteista tämä postailu, mutta niin kai se kuuluu näin pääsiäisenä ollakin. :) Tänään kävimme kaupungilla pyörimässä ja siippani osti itselleen juoksulenkkarit ja minulle synttärilahjan. :) Ja oikein mieluisan ja motivaatiota lisäävän ostikin. Kirjoitan siitä sitten, kun olen saanut päätettyä, että otanko lahjani käyttöön heti vai vasta synttäreideni jälkeen.
Kaupungilla pyörimisen jälkeen innostuimme siivoamaan ja kokeilemaan eri järjestyksiä tuohon murheenkryyni-olohuoneeseen, joka näyttää mielestäni edelleen ihan varastolta. Huhkiminen aiheutti kauhean nälän, joten kävimme ruuanlaittopuuhiin ja seurauksena oli seuraavaa:
Salaatin ohjeen nappasin Patrik Borgin ja Sirkka Hirvosen Syö hyvin ja laihdu -kirjasta, mutta muokkasin sitä hieman omaan makuuni sopivaksi. Taidanpa nyt sitten ensi kertaa julkaista reseptin. :)
Lämmin vuohenjuustosalaatti
1 rasia tuoreita herkkusieniä
Marinadi:
½ dl balsamiviinietikkaa
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1-2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
tuoretta basilikaa tai rosmariinia
Salaatti:
½ ruukullista tammenlehtisalaattia
1 ruukullinen jääsalaattia
2 tomaattia
1 avokado
4-6 viipaletta patonkia (päälle ripaus hunajaa)
4-6 viipaletta vuohenjuustoa
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
Sekoita marinadin ainekset ja lisää ne kevyesti kuivalla pannulla paistettujen herkkusienten joukkoon. Tee salaattipeti salaateista ja tomaatista. Kuori ja viipaloi kypsä avokado ja lisää salaattiin. Lisää hunajoitujen patonkiviipaleiden päälle vuohenjuustoa ja grillaa niitä uunissa, kunnes juusto on lämmintä (välttämätöntä ei ole polttaa leipiä osittain niin kuin allekirjoittanut teki...). Paahda pinjansiemenet ja lisää ne sekä marinoituneet herkkusienet salaattipedille ja tömäytä vuohenjuustoleipäset kylkeen. Avot!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella