sunnuntai 12. elokuuta 2012

Haastehia

Sain J.B:ltä , Niinalta ja Maijulta tämän kivan Liebster Award -haasteen, jossa täytyy siis vastailla kysymyksiin ja kertoa itsestään 11 sekalaista faktaa. Kiitokset kovasti haastajille! 

Rules of the Liebster Award
1. The person nominated must share 11 facts about themselves.
2. The person nominated must answer the questions the tagger ( the person who nominated them) set for them.
3. The person nominated must choose 11 people to tag (nominate) and create 11 questions for them to answer. Then they must go to their pages and let them know they were nominated! There are no tag backs!


11 sekalaista faktaa meikäläisestä:

1. Pidän itseäni hirveän laiskana. Pidän senkin jälkeen, vaikka suoritin yhden vuoden aikana 85 opintopistettä töiden ohessa ja harrastin samaan aikaan kahta vaativaa harrastusta, jotka veivät aikaa monta tuntia viikossa. Jotenkin vain näen itseni velttoilijana.

2. Olen aivan armoton stressaaja ja pahanilmanlintu. En usko onnistuvani missään, joten kaikki, mihin ryhdyn johtaa varmistelun ja hermoilun kierteeseen. Joskus on aivan uskomattoman vaikeaa olla Tallukka.

3. Minä en ole iän myötä oppinut hyväksymään itseäni paremmin niinkuin lähes kaikki maailman muut ihmiset tuntuvat tekevän. :D

4. Olen ehkä pinnallinen ihminen, mutta olen sitä mieltä, että raha tekee kyllä ihmisen onnelliseksi. Tämä johtuu ehkä siitä, että olen ollut koko aikuisikäni todella pienipalkkaisissa hommissa ja minua vaivaa ihan hirveästi se, etten voi ostaa juuri mitään mitä haluaisin. Tilanne ei tosin tule vielä seuraavan vuoden aikana muuttumaan, mutta ehkä sen jälkeen. :)

5. Minulla on todella alkeellinen puhelin, ei todellakaan mikään äly-. :D

6. Huumorini on todella omalaatuista, mutta onneksi siippani huumori on ihan yhtä kieroutunutta.

7. Olen kova puhumaan ja verbaalisesti lahjakas, mikä hieman vaikeuttaa vieraitten kielten puhumista, koska en pysty samanlaiseen ilmaisuun vieraalle kielellä ja turhaudun.

8. Tietäisin täsmälleen millaisia vaatteita haluaisin käyttää, mutta ikäväkseni maailmasta ei löydy moisia vaatteita.

9. Olen laulanut koko elämäni. Kuoroissa olen ollut 4-vuotiaasta lähtien ja kuitenkin tänä syksynä olen lopettamassa kuorouraani. Se tuntuu toisaalta helpottavalta ja toisaalta pelottavalta.

10. Musiikki on minulle muutenkin hirveän tärkeätä. Liikutun helposti musiikista ja esim. konsertissa eläydyn ihan täysillä ja heilun penkissäni muiden kulturellien ihmisten hämmästykseksi.

11. Olen ehkä maailman hitain laihtuja. :D
 
 J.B:n kysymykset: 

1. Mikä herkku tai ruoka on suurin kompastuskivesi laihduttaessasi?
Suklaa. Aivan ehdottomasti. Mulla ei ole mitään tolkkua suklaan syönnissä. Niinpä koetan olla syömättä sitä ollenkaan.

2. Mikä on suosikkielokuvasi ja miksi?
Tämä on aina yhtä vaikea kysymys... En kykene vastaamaan vain yhtä. :D
Taru sormusten herrasta -trilogia. En pitänyt kirjasta juurikaan, mutta elokuva vei mukanaan kokonaan. Visuaalinen ilme ja tarina vetävät mukanaan niin, ettei sitä vain voi vastustaa. Olen nähnyt kaikki osat pidennettyinä versioina ainakin 20 kertaa. Samaan kategoriaan tulee näemmä kuulumaan myös Nolanin Batman-saaga. Fantastinen trilogia tuokin.
Matrix ja nimenomaan vain ja ainoastaan ensimmäinen osa. Kyseinen elokuva muutti käsityksen toimintaelokuvista ja osoitti, että  toiminnallinenkin elokuva voi olla syvällinen ja ajatuksia herättävä. Samaan kategoriaan kuuluu myös Inception.
Mies vailla menneisyyttä. En yleensä välitä noista Kaurismäen leffoista, mutta tässä elokuvassa ihmisten hyvyys on vain niin aseistariisuvaa, että elokuva on säilynyt mielessäni kaikki nämä vuodet (näin sen silloin 2002).

3. Millaisesta musiikista pidät? Onko sinulla joku ihan ehdoton suosikki? Lempilaulusi?
Pidän melko monenlaisesta musiikista. Kuitenkin r'nb, hiphop, reggae ja kovin raskas metalli eivät minua sykähdytä. Pisimpään matkassa on kulkenut Miljoonasade ja sittemmin Apulanta. Muita suosikkeja ovat Club for five, Emma Salokoski ja PMMP. Aika kotimaisvoittoista siis. Lisäksi kuuntelen paljon kuoromusiikkia, lähinnä meidän kuoron omia levyjä. :D

4. Uskotko romanttiseen rakkauteen vai pidätkö ns. rakkautta vain luonnon keinona saada meidät lisääntymään?
Mitä on romanttinen rakkaus? ;) Uskon, että toiseen ihmiseen voi kiintyä erittäin vahvasti ja lujasti ja hänen kanssaan haluaa viettää koko elämänsä. Rakkaus ei kuitenkaan mielestäni riitä parisuhteessa, vaan tarvitaan lisäksi lujaa tahtoa. Rakkaus kyllä pitkässä suhteessa muuttuu ja välillä voi hiipuakin, jolloin tarvitaan tahtomista. Tunteiden mukaan jo menee, niin saisi vaihtaa kumppania melko useasti, ainakin jos pitäisi vihantunteita syynä erota. :D Lisääntyminen ei ole meikäläisen prioriteettilistalla kovinkaan korkealla, joten en osaa ajatella parisuhdetta vain biologisena ilmiönä, ainakaan omalla kohdallani.

5. Mikä on yleisin kehu, jonka saat?
Hmm... Siippani sanoo kauniiksi ja ihanaksi. Muuten en kyllä muista, että koska viimeksi joku muu olisi jotenkin kehunut.

6. Pitäisikö kannabis laillistaa Suomessa?
Mahdollisesti lääkekäyttöön, samalla tavalla kuin opiaatit jo ovatkin, mutta muuten uskoisin, että meillä on jo ihan tarpeeksi aineita, joilla saa päänsä sekaisin.

7. Millainen on unelma-asuntosi?
Jonkinlainen loft-tyyppinen ratkaisu vanhassa punatiilisessä tehdasrakennuksessa.

8. Missä asiassa haluaisit olla parempi?
Kaikessa eli toisin sanoen itseni hyväksymisessä ja arvostamisessa.

9. Jos sinun pitäisi vaihtaa ulkonäköä jonkun kanssa, kenet valitsisit ja miksi?
Vaikea kysymys. Sarah Michelle Gellar on minusta maailman kaunein  nainen, mutten silti haluaisi näyttää häneltä. Itseasiassa naamaani en haluaisi vaihtaa kenenkään kanssa, ihme ja kumma. Kropan voisin ottaa joltain lihaksikkaalta, mutta silti muodokkaalta naiselta ja sitten vähän siedettävämmät hiukset joltakulta. :D

10. Mistä olet epävarmin ulkonäössäsi? Mistä pidät?
Vartaloni ei tyydytä minua ja paljon ajasta menee sen puutteiden peittelyyn vaatetuksella. Itsessäni pidän silmistä ja jalkateristä, jotka ovat pienet ja sirot. Eli jonkin verran taitaisi olla työtä oman itseni hyväksymisessä. :D

11. Kun avaat ulko-ovesi, mitä näet?
Rappukäytävän ja vastapäisen oven. :D Ihan ulos mennessä vihreitä lehmuksia ja lasten leikkikentän.

Niinan kysymykset:

01 Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?
Siippani ja ystäväni, onnistumisen kokemukset, luonto, Lappi...

02 Jos sinun pitäisi luopua jostain asiasta elämässäsi ja saisit jotain sitä vastaan, 
mistä luopuisit ja mitä tahtoisit sen tilalle?
Voisin luopua vuosista välillä 2000-2008 ja tilalle haluaisin mahdollisuuden elää ne uudestaan.

03 Mitä olet tehnyt tänään?
Heräsin puoli kahdeksalta pääkipuun, kävin ottamssa lääkettä ja menin takaisin sänkyyn. Heräsin uudelleen pari tuntia myöhemmin, söin aamupalan ja lueskelin blogeja. Sitten menin kellimään siippani viereen hänen viimein heräillessä. Kävimme kaupassa ja sitten olen tässä siivoillut, pessyt pyykkiä ja tehnyt Facebookiin kutsun meidän tupareihin. :)

04 Onko sinulla mitään kummallisia tai muuten vain mielenkiintoisia tapoja?
Eipä nyt tule mieleen muuta kuin lukeminen joka paikassa. Ja lisäksi on melkein mahdoton nukahtaa, jos ei saa laittaa huulirasvaa ennen sänkyyn menoa. :D

05 Milloin viimeksi olet tehnyt jotain jonkun muun hyväksi? Mitä?
Siipan hyväksi/iloksi tulee tehtyä jotain melkein päivittäin, mutta muiden... Viikolla toin työkaverille teetä, kun oli ihan hirveän kylmä ja hän oli jäätymäisillään. Pitäisi vissiin vähän tormistautua tämän asian kanssa.

06 Salaiset paheesi? 
Kaikista salaisin ja hävettävin on ehkä ahmiminen, jota ei kyllä vähään aikaan onneksi ole tapahtunut. 

07 Mitä haluaisit oppia?
Haluaisin oppia hyväksymään ja arvostamaan itseäni.

08 Nimeä yksi asia, jonka haluaisit tehdä/kokea ennen kuolemaasi.
Matkustaa hulluna!

09 Mikä piristää sinua, jos olet surullinen?
Läheisyys eli siipan kanssa halailu tai nukkuminen ja ystävien kanssa asioista jutteleminen.

10 Puhutko/käveletkö unissaan? Kerro jokin kokemus omasta (tai jonkun muun) 
uneksimisesta. Jos kokemusta ei löydy, kerro jostain unestasi!
En yleensä puhu tai kävele unissani, mutta minulla on taipumus jatkaa unen näkemistä, vaikka olen jo herännyt. Näen siis niin sanottuja hämähäkkiunia, jossa siis valtavat hämähäkit kiipeilevät päälläni ja herään, mutta näen hämähäkit edelleen hetken aikaa. Yleensä tähän liittyy myös melko ripeä poistuminen sängystä. :D

11 Kerro jokin muisto lapsuudestasi.
Varhaisin muistoni taita olla, kun kaadoin kaksi vuotta nuoremman pikkuveljeni vaunut, joissa hän oli nukkumassa. Halusin kurkistaa veljeäni, nousin sohvalla ja nojasin vaunujen aisaan, jolloin ne keikahtivat. Tämä oli erityisen pelottavaa, koska veljeni on kehitysvammainen ja jotenkin minulle on jäänyt olo, että tuo episodi olisi vahingoittanut häntä lisää. Näin ei tietenkään ole.
 

Maijun kysymykset:

1. Mistä keksit blogisi nimen?
Se vain pälkähti yhtäkkiä päähäni. Lempinimeni on siis Tallukka ja kun minusta nyt oli tullut sellainen pallukka, niin...
 
2. Suurin haaveesi tällä hetkellä?

Saada koulutustani vastaavaa työtä ensi kevään jälkeen. Ja sitä kautta hieman enemmän rahaa.

3. Mitä kieliä osaat puhua?

Suomea, englantia, saksaa ja osaisin varmasti ruotsiakin, mutta alkuun on vain niin vaikea päästä. Lisäksi osaan alkeet viittomakielestä.

4. Mikä on lempiruokasi?

Kuivalihavelli. :D Useimmat kasvisruuat ovat myös hyviä.

5. Minkälaisesta perheestä olet?

Perheestä, jonka suhteet saavat kauniit ja rohkeatkin kalpenemaan. Mutta sanottakoon lyhyesti, että minulla on isosiskopuoli, isovelipuoli ja pikkuveli sekä äiti ja isä.

6. Minkälaisella autolla ajat?

Tällä hetkellä lainassa olevalla farmarimallisella Opel Astralla.

7. Lempi liikuntalajisi ja miksi?

Flamenco! Siinä yhdistyy hurmaava musiikki, upea liikekieli ja temperamentti, joka vastaa täsmälleen omaa temperamenttiani. Lisäksi tykkään myös bodycombatista, salilla käymisestä ja lenkkeilystä.
 
8. Missä asennossa nukut?

Mieluiten puolittain kyljellään eli melkein mahallaan tiukasti peiton alla.
 
9. Kuka henkilö on vaikuttanut voimakkaimmin elämääsi?


Minä itse.

10. Mikä inspiroi sinua?Hmm, laaja kysymys. Laihtumisen suhteen muiden onnistumistarinat ja omat pienet kehitysaskeleet.

11. Mikä eläin muistuttaa sinua?

Varmaan laiskiainen. :D Tai kissa. Olen nautiskelija ja oman tieni kulkija, joskaan en kyllä missään määrin sulokas ja ketterä kuten kissat.

Ja sitten vielä ne omat kysymykset:
1. Minkä nimen antaisit lapsellesi?
2. Mitä harrastuksia sinulla oli lapsena?
3. Onko sinulla jokin kammo? Jos, niin mikä.
4. Mikä on lempimarjasi?
5. Mikä on pohjoisin paikka Suomessa, jossa olet käynyt?
6. Onko sinulla kummilapsia? Mitä he merkitsevät sinulle?
7. Kuka on mielestäsi maailman parhaimman näköinen julkkis (sekä mies että nainen)?
8. Mihin uskot?
9. Minkä yhden esineen haluaisit hankkia juuri nyt?
10. Osaatko soittaa jotain soitinta?
11. Minkä nimisiä o(li)vat mummosi?

Kaikki, jotka voisin ajatella haastavani tähän ovat jo tehneet tämän haasteen, mutta arvostaisin, jos ainakin minut haastaneet vastaisivat noihin mun kysymyksiin vaikka kommenttiboksissa. Ja kaikki muutkin tietysti, olisi mukava kuulla teidän vastauksianne. :)

1 kommentti:

 1. 1. Minkä nimen antaisit lapsellesi?
  Eeva/Santeri

  2. Mitä harrastuksia sinulla oli lapsena?
  Kilpatanssi/Judo

  3. Onko sinulla jokin kammo? Jos, niin mikä.
  Perhoset. En tiedä onko kammo, mutta pelkään rosvoja, kummituksia ja ötököitä :)

  4. Mikä on lempimarjasi?
  Ehkä karviainen

  5. Mikä on pohjoisin paikka Suomessa, jossa olet käynyt?
  Vaellusriparilla jossain pohjoisessa - en enää muista missä tarkalleen

  6. Onko sinulla kummilapsia? Mitä he merkitsevät sinulle?
  Ei ole

  7. Kuka on mielestäsi maailman parhaimman näköinen julkkis (sekä mies että nainen)?
  Mies: Anton Banderas
  Nainen: Halle Berry

  8. Mihin uskot?
  Ufoihin :D

  9. Minkä yhden esineen haluaisit hankkia juuri nyt?
  Uuden laukun... tai oikeastaan kun kelloa kattoo niin juuri nyt ehkä jonku aikakoneen, että pääsis kerranki aikaisin lähtemään töihin :D

  10. Osaatko soittaa jotain soitinta?
  En niin mitään :D

  11. Minkä nimisiä o(li)vat mummosi?
  Maire, Helmi(oli)

  VastaaPoista

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella