keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kikherne-couscoussalaatti

Olen parina päivänä tehnyt niin hyvää ja helppoa couscoussalaattia, että laitanpa ohjeen tännekin. Mikään suureellinen kulinaarinen uroteko resepti ei toki ole, mutta hyvää ja täyttävää siitäkin edestä.

Kikherne-couscousalaatti

couscous-suurimoita
vettä
suolaa ja öljyä

Kypsennä couscous ohjeen mukaan suolan ja öljyn kera. Määrä riippuu tietysti halutusta salaattimäärästä. Itse keitin 3 dl, mutta se oli vähän liikaa kahden hengen salaatiksi, käytin määrästä noin puolet ja siitä saatiin vielä molemmille eväätkin.

tomaattia
kurkkua
yrttejä
kikherneitä

Sekoita kypsään kuskusiin paloiteltua tomaattia ja kurkkua sopivasti ja erilaisia yrttejä runsaasti. Käytin itse lehtipersiljaa ja ihanaa äidin Lapista tuomaa rucolaa. Luultavasti sekaan sopisi paremmin kuin hyvin myös basilika ja ruohosipulikin. Sitten huuhdotut kypsät (säilyke)kikherneet sekaan.

Kastike:
öljyä
sitruunamehua
balsamicoa
juustokuminaa elikkäs jeeraa
suolaa
pippuria

Sekoita kastikkeen ainekset esim. pienessä lasipurkissa. Laitan yleensä kastikkeeseen kaksi osaa öljyä (esim. 2 rkl) ja puolitoista osaa hapollista ainesta tässä tapauksessa ehkä ruokalusikallisen sitruunamehua ja puolikkaa balsamicoa. Sitten ropsautus jeeraa, suolaa ja pippuria. Tarvittaessa voi mausteita lisätä ja sekaan sopinee myös valkosipuli. Kastike salaatin niskaan ja sitten vain annetaan hetki tai yön yli marinoitua ja avot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella