sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Aterioita ja ajatuksia

Päivä on tähän asti mennyt ihan mukavasti. Kämpän järjestelyssä riittää vielä hommia, mutta onneksi huomenna päästään viimein Ikeaan ja säilytystilaongelmat toivottavasti vähenevät. Tänään on oikein aurinkoinen ilma, toisin kuin eilen, kun teimme lenkin hyvinkin harmaassa säässä. Eilen oli myös jälleen herkkupäivä. Olen blogeja lukiessa ihmetellyt, mitä ihmiset oikein tarkoittavat herkkupäivästä tulevalla huonolla ololla, koska itselleni mättäminen ei ole aiemmin aiheuttanut kuin ehkä pientä epämukavuutta ylensyönnin seurauksena. Mutta eilen! Päätin, että syön lämpimänä ruokana pakastepitsan (Dr Oetkerin tms. mozzarella-pitsan, joka on ihanaa) ja sitten ostin kaksi suklaavanukasta ja 100 g irtokarkkeja. Joo, vähemmälläkin olisi varmsti pärjännyt, mutta mutta... No, söin nuo edellä mainitut ja sitten jostain syystä vielä popcorneja. Tiedä sitten olivatko nuo popcornit se viimeinen korsi, joka katkaisi kamelin selän tai tässä tapauksessa mahani sietokyvyn, mutta illalla olo oli ihan kauhea. Maha oli turvonnut kuin ilmapallo ja lisäksi kipeä. Muutenkin olo oli ihan vetämätön ja tukkoinen.

Toivon, että nämä oireet liiasta herkuttelusta ovat merkki siitä, että ruokavalioni on muutoin melko reilassa, koska ero olotilassa oli noin suuri. Jossain vaiheessa jopa ajattelin, että hyvä, että tuo lauantai on kohta ohi ja saan olla taas syömättä kaikkea paskaa. Josta tietenkin voidaan heti kysyä, että miksi niitä sitten pitäisi silloin lauantainakaan syödä. Toivon totisesti muistavani eilisen olotilan ensi lauantaina. Ehkäpä nyt alkaa olla aika järkeistää noita herkkupäiviäkin, kun monet entisen "herkut" eivät enää olekaan niin hyviä ja olokin on mättämisen jälkeen paha. Irtokarkit ovat oikeastaan ainoa, joiden hohto ei tässä projektin aikana ole vähääkään himmentynyt (vietin siis herkkupäivä-systeemiä jo ennen tämän blogin aloittamista muutaman viikon ajan), vaan niitä voisin edelleen syödä, mutta esim. tuo 100 g eilen oli ihan ok annos, mitään jättisäkkiä en kaivannutkaan.

Aamulla oli taas mukava kaivaa aamiaistarpeet ja jatkaa hyvällä ja terveelllisellä linjalla. Luulen, että itselleni on juurikin tuo ruuan maukkaus yksi tärkeä pointti painon kanssa tapellessa. Arkiruuan tulee olla hyvää tai muuten sitä alkaa kaivata niitä herkkuja entistä enemmän. Minulla aamupala on ehdottoman tärkeä ja haluan aina aamulla syödä jotain makeaa. En voisi kuvitellakaan syöväni aamulla leipää, yök! Puuroa sen olla pitää ja marjoja tai mehukeittoa tai sitten tuo nyt ruokalistallani oleva tuorepuurohässäkkä. Lämpimäksi ruuaksi päätin jo eilen, että teen koko viikon himoitsemaani kasvissosekeittoa. Kaapissa oli valmiina lanttua ja porkkanoita, joten ostin seuraksi hieman puikulaperunoita (lappilaisena kaikki muut perunat ovat minulle höpötystä. Ja pahoja.) ja kippasin sekaan vielä jonkin pakastekasvisjämän. Sipulia ja valkosipulia kera kasvisliemijauheen ja yrttien (persilja ja laakerinlehti) mausteeksi ja loraus ruokakermaa sekaan. Avot! Kyllä oli hyvää.

Sain jonkin oudon leipomisvimmankin, mutta koska sämpyläjauhoja ei pursuavista kaapeista löytynyt, niin tyydyin noihin koulun kotitaloustuntien vakkareihin eli teeleipiin. On mukavaa tehdä ruokaa edullisista ja hyvistä raaka-aineista nyt, kun on oikein kunnon keittiö, astianpesukone ja joku, jolle laittaa ruokaa itsensä lisäksi.


Juu, joku on keksinyt, että kuvankäsittelyohjelmalla on kiva leikkiä. ;) Kaipa sitä on lähdettävä nauttimaan tuosta aurinkoisesta säästä ja sitten jatkettava järjestelyoperaatiota. Aurinkoista sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella