keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Hot stone -kuumakivihieronta

Sain läksiäislahjaksi syksyllä entisiltä työkavereiltani lahjakortin kauneushoitolaan, jossa tapaan muutenkin asioida. Koska kortti oli uhkaavasti menossa vanhaksi tilasin viime viikolla pitkän pähkäilyn jälkeen itselleni ajan kuumakivihierontaan. Halusin käyttää kortin johonkin oikeasti hemmottelevaan ja rentouttavaan, enkä vaikka johonkin sokerointiin, jossa käyn muutenkin ja joka nyt ei kovin kivaa ja rentouttavaa ole.


Kuva

Hieronta suoritetaan osin käsin osin lämpimillä tuliperäisillä kivillä. Kivet ovat muodoltaan pyöreitä ja ihanan sileitä. Hieroja käytti hierontaan öljyä, tässä tapauksessa rypäleensiemenöljyä, joka on kuulemma hyvin ravitseva ja hoitava. Hoitohuone oli valaistu pelkillä kynttilöillä ja taustalla soi tyypillinen new age -henkinen rentouttava musiikki höystettynä luonnon ja valaiden äänillä. Hieronta aloitettiin jaloista vatsallaan maaten. Kehon muut osat olivat aina pyyhkeiden alla, kun jotakin osaa käsiteltiin, joten kylmä ei päässyt tulemaan. Selän päälle asetettiin myös kuumat kivet, jotka osaltaan pitivät lämpöä yllä. Kivillä hieronta tuntui varsin jännältä. Alkuun kivet olivat aika tulisia, mutta lämpö laski nopeasti ja koska kivet ovat koko ajan liikkeessä, niin polttavaa tunnetta ei syntynyt, vaan tunne oli jännittävä, niin kuin joku olisi piirtänyt ihoon jollakin ei ehkä terävällä mutta kuitenkin. Jalkojen jälkeen käsiteltiin selkä ja sen jälkeen käännyttiin selälleen ja otsalle ja vatsan päälle asetettiin kivet.


Kuva

Jälleen käsiteltiin ensin jalat ja nyt jopa jääkalikkajalkani lämpenivät, kun varpaiden väleihin asetettiin pienet lämpimät kivet. Etupuolelta hierottiin ensin kädet ja kämmenten alle asetettiin kivet. Sitten oli vuorossa vatsa (toivottavasti kaikki ylimääräinen kuona-aines suli kuumien kivien alla :D) ja tämän jälkeen rintakehä ja samalla myös hartiaosastoa käsiteltiin eri kulmasta kuin mahallaan ollessa. Hartioiden käsittely selällään maaten oli melkein parasta koko hieronnassa ja olisi saanut kestää kauemmin.

Lopuksi hieroja siveli käsin kasvoja ja hieroi kevyesti päätä, mikä oli juurikin niin rentouttavaa kuin voi kuvitella. Sitten sain jäädä hetkeksi lepäilemään yksin huoneeseen. Lopulta hoitaja tuli takaisin ja sytytti valot ja kyseli olotilaa, joka oli varsin taivaallinen. Sitten sain jäädä rauhassa pukeutumaan ja pyyhkimään liikoja öljyjä iholtani.


Kuva

Hoito oli todella rentouttava ja kivien lämpö varastoitui lihaksiin ja olo lihaksissa oli kuin oikein rentouttavan saunomisen jälkeen. Mihinkään koviin jumeihin esim. hartioissa hieronta ei auttanut, mutta eipä sellaista luvattukaan. Missään vaiheessa käsittely ei sattunut, vaan kivet liukuivat iholla samalla lihaksia lämmittäen. Olin myös ilahtunut kuinka hehkuvalta ihoni näytti ja kuinka pehmeältä se tuntui öljyn jäljiltä. Vaikka hieronnassa rentoutui totaalisesti, niin hetken kuluttua olo oli pirteä kuin päiväunien jälkeen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos tarvetta pienelle pakohetkelle arjesta on tarvetta. :)

1 kommentti:

  1. Tää kuulostaa tosi ihanalta :D Toivottavasti meidän pikku hoitolassa on yhtä kova taso ku tässä sun kokeilemassa paikassa :)

    VastaaPoista

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella