torstai 22. maaliskuuta 2012

Viherpirtelö

Olen tässä jo moneen otteeseen lukenut viherpirtelöiden ihmeitä tekevästä vaikutuksesta ja erityisesti niiden helppoudesta, mitä tulee päivittäisen kasvisannoksen syömiseen. En vain ole jaksanut alkaa kokeilemaan niiden tekemistä, koska aiemmin en omistanut blenderiä ja sauvasekoittimen kanssa touhu on liian vaivalloista. Minuthan tunnetaan ihmisenä, joka vasta viime viikolla oppi soseuttamaan sosekeiton sauvasekoittimella siten, että koko keittiö ei ole sosekeiton vallassa. Tekniikka ja Tallis - mikä pari! No mutta. Nyt kuitenkin Sokoksen 3+1 -päivillä OBH Nordican perusblenderi oli mainiossa tarjouksessa (19,95 €, norm. 39,95 €), joten minähän köpitin hetikohta kaupan aukeamisen jälkeen Sokoksen ovista sisään ja hamusin blenderin itselleni. Ekana sillä kokeiltiin ihan vaan marja-jugurttismoothieta, mutta tänään ostin sitten luomua tammenlehtisalaattia vakaana aikomuksena viedä oma viherpirteloneitsyyteni.

Ohje omaan pirtelööni syntyi käytännössä niistä aineksista, joita minulla kotona oli. Jostain syystä himoitsen nyt avokadoja, joten sitäkin lisäsin pirtsuun. Tuopa tuo luultavasti myös hyvän täyttävyyden juomalle. Blenderiin päätyi siis:

½ nippua tammenlehtisalaattia
1 kiivi
1 päärynä
½ avokadoa
liraus vettä

Aluksi tilanne näytti tältä (ignoroikaa toki tummunut avokado):


Pari surautusta myöhemmin lasissa killitteli seuraavanlaista:


Ja oli muuten hyvää! Kieltämättä ensiajatukseni oli, että salaatista tehty juoma ei voi maistua hyvältä, mutta ainakin tämä oma sotkuni maistui. Ja enpä todellakaan olisi popsinut tuota määrää hedelmiä ja vihanneksia siinä ajassa, kun naukkailin viherpirtelön. Täytyy siis kokeilla vastakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella