tiistai 11. syyskuuta 2012

Tsädääm!

Hehheh, olenpas minä nokkela! Not. Nokkonen kyseli, mitä mieltä olin eilisestä Sh'bam-tunnista, joten ajattelin, että voinen kirjoittaa siitä ihan kokonaisen postauksen.

Sh'bam on uutuustunti tuolla meikäläisen salilla, vaikka siellä muita (ei kylläkään kaikkia) Les Millsin tunteja onkin. LM:n omilla sivuilla säbämiä kuvataan seuraavasti:

Featuring simple but seriously hot dance moves, SH'BAM™ is theperfect way to shape up and let out your inner star - even ifyou're dance challenged.

Itsehän olen aiemmin käynyt salillamme sumba-tunneilla eli siis zumban tyyppisillä tunneilla, joita vetää kuitenkin rekisteröimätön, vai mikä se oikea sana nyt onkaan, vetäjä ja lisäksihän mulla on tanssikokemusta tuolta flamencon puolelta, mikä ei kyllä näillä tällaisilla tunneilla juurikaan auta, mutta pääsinpähän sanomaan. ;D

Käymästäni sumbasta tunti erosi ensinnäkin pituutensa puolesta. Sh'bam kestää 45 minuuttia, kun taas sumba kymmenen minuuttia pidempään. Menin tunnille etupäässä kaverini innoittamana, meikäläiseltä vaatii taas kesän kuntosalilla ähöttämisen jälkeen pikkuisen eforttia päästä noihin ryhmäjumppiin kiinni. Ennen tuntia tein salitreenin ja yhdistelmä olikin varsin oiva, joten tässä mielessä lyhyempi kesto on parempi. Tunnilla näkyi samoja naamoja kuin sumbassakin ja ohjaajakin on sama suosikkisumbaohjaajani.

Kuva
Toisekseen tuohon tuntiin liittyi ilmeisesti jonkinlainen tarina, jota sitten tanssin siivin käytiin läpi. Itse en jaksa tuollaisesta hirveästi innostua, mutta kyllähän se tietysti hieman antaa potkua "tulkintaan", kun kuvittelee heittävänsä jonkun ärsyttävän eksän raiveleista pihalle. :D Liikkeet olivat tosi helppoja ja mukaan oli melko helppo uiskennella, vaikka minäkään en totisesti ole mikään koordinaatiollinen nero. Muuvseihin oli yhytetty runsaasti seksikästä liikehdintää, joka tietysti allekirjoittaneen toteuttamana oli lähinnä surkuhupaisaa, mutta kieltämättä olen niin helposti aivopestävissä, että tunti tuntui jossain määrin naisellista itsetuntuoa kohottavalta.

Kaiken kaikkiaan en mitenkään yltiöpäisesti intoutunut tunnista, mutta tuollaisena hieman kevyempänä aerobisena tuntina salitreenin perään Sh'bam voisi tulla kysymykseen. Joko tunti oli todellakin kevyehkö tai sitten kuntoni on vain noussut ihan sikana, kun sykkeet eivät nousseet aivan taivaisiin. Mukavaa tietysti tuokin huomata. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella