sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Päivä 1

Nimeän tämän nyt päivä ykköseksi, koska tänään tosiaan päätin aloittaa muutoksen ruokavaliossani. Tai lähinnä kalorimäärissä. Oman mielenterveyteni takia ton painon olisi nyt syytä alkaa lähtemään, joten koetan nyt rajoittaa tosissani noita kaloreita. Kertauksena siis, että pituuteni on 164 cm ja paino perjantain punnituksessa 69 kiloa ja vyötärönympärys älyttömät 97 cm. Selvää ylipainoa ja riskitekijöitä siis on.

Ruuat:
Aamupala:
viherpirtelö (kiivi, banaani, kourallinen salaattia, vettä ja 2 tl kylmäpuristettua rypsiöljyä)
2 mukia teetä maidolla

Lounas:
salaatti (lautasellinen eri salaatteja ja basilikaa, tomaatti, 2 dl raejuustoa ja 1 rkl öljy-balsamico-kastiketta)
viipale Real-ruisleipää Oivarinilla (1 tl)
iso lasi maitoa

Lenkin ja salin jälkeen:
palautusjuoma 250 ml

Päivällinen:
porkkana
hapankorppu Oivariinilla
5 ruusukaalta ja puolikas lohimedaljonki
iso lasi maitoa

Iltapala:
250 g rasvaton maitorahka
2 dl mehukeitto
1 tl rypsiöljyä

Kiloklubin mukaan näissä olisi 1291 kcal ja tuossa palautusjuomassa lisäksi 187 kcal eli yhteensä 1478 kcal. Ei siis mitään alle tuhannen kalorin temppuilua, ainakaan vielä. Oikeasti tuntuu vain siltä, että pää hajoaa totaalisesti, jos tämä paino ei tipu tai edes muut mitat pienene. Lisäksi siis terveellistä ruokaa, eikä mitään "pelkkiä salaatinlehtiä" -meininkiä.

Liikunnat:
kävely/juoksulenkki(10 min. kävely, 4x3 min. juoksu + 5 min kävely, lopuksi vielä 20 min. kävelyä)

aika:1 h 11 min
keskisyke: 139
maksimisyke: 161
kalorit: 625 kcal

Kuntosali:

aika: 52 min.
keskisyke: 133
maksimisyke: 149
kalorit: 409 kcal

Yhteensä siis muka 1034 kulutettua kaloria, mutta tuohon lukuun kyllä suhtaudun melkoisen skeptisesti. Mutta tulipahan kokeiltua ekaa kertaa kahden treenin päivää, eikä tuo nyt niin kauheaa ollutkaan. :) Katsotaanpas, otetaanko käytännöksi tulevaisuudessa.

2 kommenttia:

 1. En ole asiantuntija tässä, mutta ota huomioon kalorimääriä tarkastellessasi että ilman minkäänlaista liikuntaa, peruskulutuksesi on n.1600 kcal vuorokaudessa. Päivän 1 kalorinsaantisi on siis näillä olettamuksilla -1156 kcal. joten voi olla että saat liian vähän energiaa liikuntamäärääsi nähden, jolloin toivottua painonpudotusta ei tapahdu.

  Olen myös itse pudottanut painoa, lähtöpaino oli 69,5 kiloa ja pudotin hitaasti, neljässä kuukaudessa 6 kiloa (vyötärönympärys kapeni 12cm). Huomasin että liian suurilla miinuskaloreilla tulosta ei syntynyt.

  Lisäksi huomasin että minun vartalotyypilläni parhaiiten tulosta tuotti matalasykkeinen, pitkäkestoinen treeni, kuten crosstraining (esim 1,5h crossaus 3x viikossa) terästetttynä yhdellä korkeasykkeisellä treenillä viikossa (esim 1h juoksua).

  Yleispäteviä ohjeita ei varmasti ole olemassakaan, sillä uskon että jokaisen ihmisen kroppa toimii omalla yksilöllisellä tavallaan. Pitää vaan löytää se itselle sopivin tapa pudottaa painoa :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä jotenkin niin monimutkaista touhua tämä painon pudottaminen, että jos olisin sen aloittaessani tiennyt, niin olisi ehkä jäänyt aloittamatta.

  Minullahan siis ongelma on se, että paino ei ole pudonnut suuremmalla kalorimäärällä (1700-1900 kcal), eivätkä myöskään mittani ole pienentyneet. Jokin siis mättää ja epäilen, että kyse on siitä, että arvioin ruokamääräni jotenkin pieleen ja todellisuudessa syönkin huomattavasti enemmän kuin tuon 1700 kcal, jonka Kiloklubi on noista aiemmista ruuista antanut. Näin ollen oletan, että jos tähtään syömiseni Kiloklubin mukaan 1500 kcal:n niin todellisuudessa syönkin ehkä sen 1700 kcal, mikä lienee jo ihan siedettävä lukema tuon normikulutuksenkin mukaan.

  Ikuisuusskeptikkona en oikein jaksa uskoa myöskään noihin sykemittarin antamiin kalorinkulutuslukemiin, koska esim. juuri tuolla Kiloklubissa kulutus vaikka bodycombat-tunnilla on ehkä puolet tuosta mittarin antamasta lukemasta. Vaikka siis painonpudotuksen pitäisi olla silkkaa maalaisjärkeilyä eli syö vähemmän kuin kulutat, niin eipä se näin normaalipainon hujakoilla taida sitä ihan ollakaan.

  Kiitos tuosta liikuntavinkistä. Yritän nyt lisätä itselleni myös tuota vähän matalampi sykkeistä liikuntaakin mukaan ohjelmaan, enkä vain noita supersyketunteja, vaikka niistäkään en halua luopua, kun ovat niin kivoja. Mun tilannehan kuitenkin muuttuu kun kesätyöt alkavat kesäkuussa ja silloin ei ole mahdollista liikkua näin paljon kuin nyt, kun pelkästään opiskelen.

  VastaaPoista

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella