sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Dieetille

Ensinnä, tervetuloa uudet lukijat! Nyt jos koskaan on mukava huomata, että jotakuta nämä mun toimet kiinnostaa. :)

Olen tässä nyt eilen ja tänään useamman tunnin ajan yrittänyt kirjoittaa fiiliksiäni ylös tänne blogiin, mutta siitä tulee aina niin karmeaa itsesäälistä ruikutusta, etten sitä kehtaa tänne postata. Taidan siis edetä ranskalaisin viivoin, jolloin tekstistä tulee hallittavampaa.

-Paino oli tänä aamuna jo lähes 70 kiloa. En toki usko, että muutamassa päivässä olisin lihonut silkkaa laardia nuo kaksi kiloa, vaan eilisellä migreenillä ja migreeniin syödyillä suolalla ryyditetyillä hapankorpuilla lienee osuutta asiaan. Silmien alla havaittava jätesäkki-ilmiö tukee tätä teoriaa.

-Olen yrittänyt perehtyä tähän treenaamisen aiheuttamaan nesteen kertymiseen lihaksiin ja lihasten kasvuun. Tuohon kasvuun en usko omalla kohdallani, koska ainahan sanotaan, että naisten on lähes mahdoton kasvattaa lihasmassaa edes vaikka haluaisivat. Lisäksi olen lukenut, että alkuun se, että tuntuu, että voima on kasvanut johtuu lähinnä lihasten hermotuksen paranemisesta ja siitä, että lihaksessa oleva reservi saadaan käyttöön, ei niinkään itse voiman kasvamisesta. Tuohon nesteen kertymiseen en ole vielä löytänyt oikein hyvää vastausta, että kuinka paljon paino voi tuon takia nousta. Minä kun en nyt kuitenkaan niin paljon treenaa.

-Olen pohtinut paljon omia syömisiäni. Alan kallistua sille kannalle, että syön liian paljon. Joku hyvin totesikin tuolla kommenteissa, että jos laihduttaminen olisi helppoa, niin kaikki olisivat laihoja. Minullehan nämä tehdyt muutokset (kasvisten ja liikunnan lisääminen, herkkujen jättäminen vain herkkupäiviin ja ruuan kaikinpuoliseen terveellisyyteen panostaminen) ovat olleet helppoja. Nälkä ei ole ollut ja olo on ollut pääsääntöisesti energinen. Paino ei kuitenkaan putoa ja vaatteista pursuan edelleen ihan entiseen malliin. Arvostan edelleen suuresti Patrik Borgin filosofiaa syömisen suhteen, mutta se ei taida toimia täällä normaalipainon hujakoilla.

-Syömisiäni olen myös verrannut moniin muihin bloggaajiin. Tuntuu, että useimmat syövät ihan todella vähän ja vain muutaman kerran päivässä. Väistämättä mieleen hiipii ajatus, että tällä mun metodilla ei ilmeisesti ole mahdollista laihtua.

-Summa summarum, mun täytynee ilmeisesti vähentää syömisiäni radikaalisti tuloksia saadakseni. Tämä on kyllä aikamoinen pettymys, sillä olen niin vakaasti uskonut, että terveellisellä ruualla paino putoaa, varsinkin, kun liikuntakin on osana ohjelmaa. Kaloreita täytynee nyt rajoittaa tiukasti tuonne alle 1500 kcal, että jotain alkaa tapahtua. Liikuntaa taitaa olla mahdoton enää lisätä, kun elämässä pitänee olla muutakin, vaikka onhan noita esimerkkejä siitäkin, että kaksi kertaa päivässä treenaaminen onnistuu vaikka kävisi töissä ja olisi perhettäkin.

-Kokeilen nyt ehkä jonkin aikaa kirjata tänne blogiin kaikki syömiset ja liikunnat, vaikka siitä tuleekin ärsyttävä samanlaisten postausten vyöry.

-Vaaka on nyt pannassa jonkin aikaa. Koska lukema on jo pilannut pari päivää, niin mitäpä sitä itseään kiusaamaan. Katsotaan teenkö seuraavaa viikkopunnitustakaan vai miten toimin.

Tässäpä näitä mietintöjä. Ehkäpä tuo aurinko jossain vaiheessa alkaa paistaa meikäläisenkin risukasaan, vaikka hyvin toivottomalta nyt tuntuukin.

4 kommenttia:

 1. Ei nyt kannta murehtia ja eikä varsinkaan aloittaa alle 1500 kalorin ruokavalion. Itse olen 5 viikossa laihduttanut noin 4,5kg pelkästään ruokavalion muutoksella (terveellistä kotiruokaa, vhh ja sokerit pois).

  Voi olla että nuo pari kiloa mitä vaaka näyttää ovat vain nesteitä tai merkki kuukautisista (itsellä junnaa paino aina siihen aikaa kuukaudesta).

  Uskon, että jos syö terveellisesti ja kuluttaa enemmän kuin mitä syö niin kyllä se paino alkaa tippumaan. Joskus, varsinkin kun lähestytään normaalipainoa, voi tulla parinkin kuukaden jaksoja jolloin paino ei tipu ollenkaan!
  Älä siis ainakaan mene mitään radikaalia tekemään ja ei kannata syödä vähemmän kuin tuo minimi 1500 kaloria päivässä :)

  VastaaPoista
 2. Hieman samoissa fiiliksissä mennään.
  Olen vuoden alusta lisännyt liikuntaa valtavasti ja alkanut katsomaan, mitä suuhuni laitan. Silti tuloksena on + 1-2 kg. Houkuttelisi palata siihen vanhaan herkkujen syöntiin ja sohvalla löhöilyyn, kun silloin paino edes pysyi samoissa lukemissa. (Oikeasti ei kyllä houkuttele, vireystasoa tämä uusi ruokavalio ja treenaus on muuttanut.)
  Viikon kuluttua aloitan FitFarmin Superdieetin. Jos sillä ei edes muutama kilo tipu, niin sitten mietin uusiksi, miten jatkan. On se nyt kumma, jollei paino pikkuhiljaa ala tippumaan!

  -R

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista. En minäkään murehtisi, jos olisin pudottanut edes puolet tuosta sinun määrästäsi tuossa ajassa, mutta alkaa hieman syömään miestä tai siis naista, kun kahden kuukauden saldo on korkeintaan -2,4 kiloa. Ja siis missään vaiheessa paino ei ole tippunut samalla tavalla kuin monilla muilla (esim. 500 g/viikko). Minäkin olen tähän asti uskonut, että kyllä se paino sieltä tippuu, kun syö järkevästi, mutta nyt vain ei enää jaksa uskoa siihen, kun ei ole pienintäkään viitettä, että paino olisi tippumassa tai mitat pienenemässä.

  Mulla ei ole kuukautisia, niin nekään eivät kerää nestettä. Ainoa on siis tuo liikunnan aikaan saama nesteen kertyminen, johon tartun nyt viimeisenä oljenkortena. Kokeilen nyt tuolla 1500 kalorilla ja lisäämällä liikuntaa sen verran kuin se on aikataulujen puitteissa mahdollista. Tokihan on mahdollista, että joudun sitten säästöliekille tms. mutta eipä se tilannetta tästä muuta, kun paino ei jokatapauksessa tipu. Toivotaan, että nyt alkaa tapahtua jotain.

  VastaaPoista
 4. Hups, R ehtikin laittaa tuohon väliin oman kommenttinsa, ensimmäinen viestini siis oli ekalle anonyymille.

  Ja R, I feel you! Olo on tosiaan parempi ja kroppakin haluaa liikkeelle, mutta jotain on nyt pahasti vialla, kun paino ei tipu. Mulla on kuitenkin ihan selvästi ylipainoa eli en edes yritä pudottaa missään normaalipainon alapäässä, jolloin kyllä ymmärtäisinkin tuon jumittamisen paremmin kuin nyt. Ja erityisesti, kun mitatkaan ei muutu, niin jotain tässä on yritettävä. Oletko sinä mitannut itseäsi? Jos figuurissa tapahtuu muutosta, niin sitten en olisi huolissani tuosta painon jumituksesta. Mutta tsemppiä tuon Superdieetin kanssa! Toivottavasti homma lähtee etenemään. :)

  VastaaPoista

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella