maanantai 7. tammikuuta 2013

Magnesiumia iholla

Olen tässä viime päivinä pohdiskellut kaikenlaista liittyen näihin mun univaikeuksiin (pari yötä sitten nukuin reilun kaksi tuntia...) ja jotenkin omaa kroppaa kuulostellessa tuli sellainen olo, että pitäisi kokeilla taas vähän ravakampaa annosta magnesiumia. Tuleeko teille koskaan sellainen olo? Ai, ei vai? Onpa outoa... :D Tähän asiaan saattoi kyllä vaikuttaa myös lauantain kirjakauppavisiitti, jonka aikana törkeästi kirjaa tietenkään ostamatta luin Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti-kirjaa ja sieltä vinkkinä huonounisuuteen tuon magnesiumista huolehtimisen. Magnesiumillahan on suuri merkitys lukemittomille elimistön toiminnoille ja se vaikuttaa positiivisesti muun muassa sydämen toimintaan (lisää tietoa tässä). Itse olen aiemmin käyttänyt magnesiumia myös monivitamiinivalmisteen ohella juurikin noiden positiivisten sydänvaikutusten takia ja palautumiseen. Nyt magnesiumtabuja ei kuitenkaan komeroista löytynyt.

Selailin sitten lauantaina illlalla Fitnessfirstin sivuja, kun tein sieltä pienen tilauksen, josta lisää myöhemmin, ja katsoin minkälaisia magnesiumeja siellä on myytävänä. Törmäsin tähän eli Activation Magnesiun Infusioniin, ulkoisesti käytettävään magnesiumiin. Olin ensin, että mitäs uutta kommervenkkiä tämä nyt on. Olen ymmärtänyt, että ihon läpi ei ole mitenkään erityisen yksinkertaista saada asioita imeytymään, mutta toisaalta taas kyllähän esim. ehkäisylaastarit ja kipugeelit perustuvat samaan asiaan. Tuolla FF:n sivuilla oli tuon tuotteen kohdalla kuitenkin sen verran vakuuttava lista noista magnesiumin hyvistä puolista ja erityisesti sen puutteen aiheuttamista oireista (lihasten heikko palautuminen - check!, stressinsiedon alentuminen - check!, migreeni - check! ja ne univaikeudet - checkcheck!), että olin entistä vakuuttuneempi tarvitsevani magnesiumia.

Ja sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta mieleeni iskeytyi äitini vuosi sitten jouluna siipalleni lahjaksi antama geelipänikkä, joka norkoilee meidän lääkehyllyllä tuolla keittiössä. Ryntäsin niiltä sijoiltani kaapille ja sieltä paljastui seuraava purtilo:


Tuote on ostettu täältä ja linkin takaa löytyy jälleen tyrmäävä lista magnesiumin hyvistä vaikutuksista. Minulla siis oli kuin olikin yllättäin ja pyytämättäni kotonani ulkoisesti käytettävää magnesiumia. Magnesorista sanotaan sen olevan puhtainta mahdollista magnesiumkloridia ja kyseessä on varsinaisesti muinainen merivesi, joka on säilynyt merenpohjan alla Alankomaiden edustalla. Tämä, jos mikä on hyvin jännää!

Asiaan kuuluvasti intouduin tästä valtavasti ja lotrasin geeliä niska-hartiaseudulle (pitäisi siellä erityisesti parantaa unta ja päänsärkyä), sekä ojentajiin ja reiden takaosiin, jotka  nyt viime päivien treenistä eniten ovat ottaneet osumaa. Geelistä jäi iholle sellainen valkoinen "pölykerros", joka tietenkin varisi pääasiassa sänkyyn yön aikana. Se myös hieman kipristeli iholla, muttei kuitenkaan kirvellyt tai muuta. seuraavana päivänä geeli ei tuonne niska-hartia-alueelle tuntunut imeytyvän juuri ollenkaan ja vielä aamullakin iho oli tahmea. Liekö tuon alueen magnesium-kyllääntymispiste saavutettu? :D

Vaikutuksista en uskalla vielä hirveästi sanoa, koska palautumiseen voi vaikuttaa niin moni muukin asia samaan aikaan. Mutta jalkani eivät mielestäni olleet aamulla yhtä kipeät kuin illalla. Jatkan kyllä siis tuon käyttöä, kun sitä kerran kotona on. Eiköhän mahdollisia vaikutuksiakin ala jossain vaiheessa näkyä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella