lauantai 5. tammikuuta 2013

Reseptikokeilu: parsakaali-linssipata kera munien

Kokeilin tänään tuosta joululahjaksi saamastani keittokirjasta tuollaista linssipataa, jonka ohjetta luonnollisesti muokkailin hieman. Ja oli oikein vinkeän makuinen setti.




Parsakaali-linssipata kananmunien kera:

1 rkl öljyä
1 sipuli silputtuna
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl inkivääritahnaa
2 rkl garam masalaa
1 rkl tomaattisosetta (ite käytin ketsuppia, kun ei ollutkaan kaapissa tomaattisosetta)
pussi (450g) pakasteparsakaalta (jos käytät tuoretta parsakaalta, niin lisää kasvisliemen määrää)
1 dl punaisia linssejä
reilu 4 dl kasvislientä
200 g pakasteherneitä
loraus lime-mehua
suolaa
pippuria
munia 2/annos

Kuullota sipulit ja inkivääritahna kattilassa. Lisää garam masala ja tomaattisose ja paistele vielä hetki. Kippaa sekaan parsakaalit ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää huuhdotut linssit. Keittele 15 minuuttia ja lisää lopuksi herneet. Mausta. Padan kiehuessa keitä kananmunat ja puolita ne tarjoillessa padan päälle.

Lisänä söin kuvan mukaisesti salaattia ja kyllä muuten tuli vatsa täyteen. Munat vaan keittyivät yli, kun ainahan on jotain jännempää tekemistä kuin muistaa, koska ne alkoivat kiehua... Noo, minulle maistuu kyllä hieman ylikypsäkin kananmuna. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otetaan vastaan kiitollisuudella